När vi gräver guld i Mönsterås!

Paulina, Ellinor och SaraElina, Madde, Kerstin och Linda

// Kerstin :)


Lag-show träning

Igår var hela laget hemma hos mig och tränade inför lag-showen. Efter lite fika (en tradition är att det MÅSTE ätas kakor innan träning)så började träningen på volten. Vi kan självklart inte avslöja vårat tema, men jag kan säga att den kommer bli GRYM! Super bra jobbat tjejer, de andra lagen kommer få passa sig!!! XD

//Ellinor

Förra årets lag-show. Då var i en crikus. :P
Här är en bild från förra årets lag-show.
från vänster; Linda, Paulina, Elina och Moa


Paulina och Gjöf



Hej, Jag heter Paulina Carlsson och är 14 år, min häst heter Gjöf och är 13 år.
Jag började rida när jag var 6 år och då började jag på storhäst/ponny ridskola och jag red där i ca 4år.
Vi har en stuga uppe i Åre och där har vi en kompis som har turridnig med islandshästar, jag och mamma provade på en gång och vi märkte att isisar var mycket roligare än vanliga.
Jag slutade på storhäst/ponny ridskolan när vi hadde provat på att rida isisar. Men när jag fick en kompis i skolan där hans mamma och pappa hade islandshästarridskola och så var vi där direkt och provade, min mamma började där före mig men jag började ca ett år senare än henne och ridit där i ca 4 år nu om inte mer.

Vi köpte min häst Gjöf för ca 2 år sedan och hon gick på ridskola innan men trivdes inte med att byta ryttare varje gång, men Fenella som äger ridskolan tyckte att jag och min mamma skulle prova Gjöf några gånger och sen var vi KÄRA.... Vi valde att köpa henne (för hon var till salu) och nu har det gått redan två år och vi ska vara med på Lag-SM igen, det blir andra året för oss båda och det ska bli jätte kul! :)
Vi brukar åka och tävla lite små tävlingar och det gick jätte dåligt i börgan, hon kunde inte tölta rent m.m.
men vi tog ut vår kiropraktor som jag går regelbundet till, men det visade att hon hade en gammal skada på vänster bakben/rumpa/mage men han höll på att greja o mojja men idag kan hon tölta klockrent och hon går mycket bättre i dem andra gångarterna och han har bara varit ute en enda gång, men ska ta ut honom snart igen!:)

Gjöf är ett sto och en underbar häst att rida och blir bara bättre och bättre. Hon är väldigt stadig och älskar att rida ute med kommpisar och fräsa på och man får stopp på henne överallt om det skulle behövas! :)
Hon är jätte trevlig att rida på volten med och när vi köpte henne och det hadde gåt ca40-45min så stälde hon sig i ett hörn och stamppade och vägrade att gå en meter men det gör hon inte längre som tur är! :)
Gjöf är rödskäck med snopp (på mulen) och hennes namn betyder gåva och det stämmer tycker jag:)<3
Hon är väldigt lätt lastad och och går överlat och gör allt man ber henne om att göra!

Kram Paulina och Gjöf ♥

Träning

Hej!
Ville bara påminna om att det är träning på tisdag kl 17 på Björngläntan. Glöm inte att ta med rekvisitan ni har hittat och idéer till dansen och ridningen, sedan vill min mamma ha era önskemål snarast :) Vi ses då!! // Sara <3 

Linda och Gyrdir



Hej! Jag heter Linda Mårtensson och kommer tävla med min häst Gyrdir från Solbacken på Lag-sm nu i sommar. Detta kommer bli det 3;dje året jag är med på Lag-sm och tänk.. för varje år har truppen utökat sig eller förnyat sig lite granna. UNDERBART!

Jag är 15 årig tjej (haha jag skrev nästan 14 år) som bor i Tumba, söder om stockholm och jag har ridit ett låångt tag, tycker då jag. Jag började som liten att rida då och då på mammas häst som hteer Vidja och sen så la jag ned i 1 år när jag var runt 6-7 års åldern. Sedan började jag rida hoss Sofie Engström som har en ridskola någonstrans här ute i världen, men efter några år så la jag ned med islandshästar och började rida på Skrevsta i 2 år ungefär. När jag var 10 år gamal så la jag ned med ridning och satsade hårt på träningen men efter ett tag så blev min mamma galen på att jag inte red så hon valde att jag skulle få en egen häst. Så på Valborgsafton så åkte jag och mamma ner till Göteborg efter många misslyckade försök att hitta hästar runt om i Svergie. Så när vi var där nere så skulle vi inte ha en vit eller ung häst. HA HA det blev ju inte dirket som tänkt och jag vet inte hur länge jag tjatade om att jag ville ha min Gyrdir. Men en morgon så fick jag reda på att han var min och att han var på väg hem i från Göteborg till oss och vårat bitchiga sto Frenja.

Gyrdir är en vit rödskäck med snopp han är8 år gammal(I ÅR). Han är en valack och är efter Haleggur från Oskarslund.
Han är en 5- gångare och en tölt häst som gillar löstyglar och ston. Han är den som gör mig lycklig och som gör så att jag känner mig säker. Tillskillnad från ett rött sto som drar med en...Jag hoppas att allt kommer gå bra med han för vi har nyligen lagt pass på honom som har gått super. Även om vi blev diskade..

Denna sommar kommer bli GRYM inte bara för att mamma inte ska med utan för att jag kommer få tillbringa tiden med underbara tjejor!

Ha det bäst för det ska jag ha, tjabbatjena dåååå!

kramar från Liiiiiiindaaaa :)

Elina & Imir

Hej!
Mitt namn är Elina och är 19 år. I sommar är det dags för Lag-SM igen, och det är mitt 4:e år i rad. Jag tar studenten nu i vår, och sedan är jag fri haha. Efter det ska jag vidareutbilda mig, men till vad får bli en överraskning.
Utöver detta är jag ungdomsrepresentant i den förening vi alla är med i, DÍS!
Mitt hästintresse började när jag var ca 9 år gammal och började åka på ridläger på Basta i Nykvarn. Jag åkte dit 5 år i rad, innan min mamma blev medryttare på en islandshäst när jag var 12 år. Till slut blev jag själv medryttare på en islandshäst och fram tills för ett år sedan köpte jag min egna, Imir!
Imir frá Hejelte är en go nallebjörn på 14 år som är stabil, snäll och otroligt söt. Jag ser otroligt fram emot lag-sm i sommar, inte minst för att det är med 6 grymma tjejer utan för att det är extremt roligt också.

Sara och Skugga

Hej!
Jag heter Sara och är 16 år och kommer rida min medryttar häst Skugga från Vretaberg på Lag-SM. Hon ägs av Lars af Kintberg (tror jag stavade det rätt).

Jag har ridit i nästan hela mitt liv men började på ridskola när jag var 4 år. Då var det ponny för hela slanten och islandshästar var "sagohästar" i mina ögon. Allt ändrades när jag fyllde 11 då jag önskade mig att få rida islandshäst men jag var tvungen att vänta i ett helt år till innan den önskningen gick i uppfyllelse. man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan köpte min mormor två isisar och det var så jag blev indragen i islandshästvärlden. Nu 3 hästar senare (ingen av dem har varit min egen) så har jag då Skugga som jag har ridit i lite mer än ett halv år ungefär. om jag fick beskriva mig skälv så skulle det nog vara energisk, glad och barnslig.

Skugga alltså... hon är ett sto på åtta år och står på Ensta. Skugga ägs av Lars af Klintberg som jag sa tidigare och hon är efter hingsten Askur från Håkansgården (precis som Ellinors häst Brimir). Jag har inte ridigt henne så länge men det här halv året har jag lärt mig otroligt mycket. Hon är en väldigt bästämd dam som inte låter vem som helst bestämma. Vi har haft våra tvister men har lyckats lösa dem utan större problem. Hon går fram överallt och hon älskar att gå i skogen och racea ute på vägarna men hon är även duktig inne på banan. det ända som hon hatar är vatten... Pölar går bra men när det kommer till diken är det det ena vackra språnget efter det andra och om det är sjöar eller havet så blir det tvärstopp. Jag litar på tjejen utan och innan så se upp i mönsterås för här kommer vi!!! :D

//Sara och Skugga

Kerstin & Geira

Hej jag heter Kerstin Karlsson.

På Lag-SM i år så kommer jag att rida min egna häst Geira från Linneaholm, det här kommer vara
mitt sista år som jag får vara med och tävla på lag-sm. Men får vell vara fotograf och hejarklack sen :)

Jag är alltså 21 år och bor i Östertälje, har ridit i sen jag var 7 år. När jag började rida så var det på sundbyholm på ponnys i 2 år sen gick jag över till islandshäst och red på hemfosa i 2 år efter det så flyttade jag och min familj till Mariefred och då köpte jag min första häst, en islandshäst som hete Glofaxi. Efter jag haft honom i 2 år så köpte vi en ny som hete Fifill och honom hade jag i ungefär 6 år :). Sen flyttade vi till Östertälje och då blev jag medryttare på Máni i ett år ungefär, red honom förra årets lag-sm och rider honom fortfarande lite. Sen köpte jag min underbara Geira tack vare Madde som har ett sto som kommer från samma gård m.m :). Jag berättade för Madde att jag sökte efter en ny häst och då så berättade hon om Geira, sen åkte vi ditt och det var kärlek på en gång. Så nu har jag haft henne i nästan två år:)

Oj det blev visst väldigt mycket men det var skönt att skriva av sig även om allt kanske inte är så intressant :)

Geira är ett 6 årigt sto, mörk fux med bläs, hon är efter Gladur från stallgården. Hon är fyrgångare, en töltmoppe :)
Hon är en dramaqueen, men hon har underbara sidor också såklart.

Längtar verkligen till Lag-SM, att få vara med alla glada och roliga i laget och att tävla :)

Det finns mycket mer att berätta skulle nog kunna skriva flera sidor men jag slutar nog här så slipper jag tråka ut er för mycket.

// Kerstin Karlsson :)


Ellinor och Brimir

Hej!

Jag heter Ellinor Berg och kommer rida på hästen Brimir från Björngläntan i sommar på Lag-SM.
Brimir är igentligen mammas häst men hon är snäll och lånar ut honom till mig då jag kommer tävla min andra häst på Junior-SM också. 

I alla fall, jag är 15 år och har ridit så länge jag kan minnas. Och för mig har det alltid varit Islandshäst. Jag bor utanför Södertälje tsm med min familj på en Islandshäst gård. Jag tävlar i öppenklass på min häst Gammur men Lag-SM har alltid varit en favorit. När jag inte rider så spelar jag teater och piano. Om jag ska typ besrkiva mig själv är jag nog en ganska envis, sprallig och glad tjej. :P .

Lite fakta om Brimir då. Han är en 8 årig valack, gulsvart efter Askur från Håkansgården. Han är väldigt lugn, nästan inte rädd för någonting och har lätt för alla gångarter, fem-gångare men riden som fyr-gångare. Kan dock vara lite egensinning ibland men det gäller bara att jag är bestämd. :)

Ja, Lag-SM är som ja sa tidigare, min favorit tävling. :) och i sommar blir det mitt 5:e Lag-SM med Ladis. Det som jag tycker är så roligt med Lag-SM är att tävla de lite udda grenare som t.e.x trail och flaggrace men också att vara med i ett lag. Jag  ser verkligen framemot sommarens Lag-SM och hoppas att det kommer gå bra för oss!

//Ellinor XD

Här är jag och Brimir när vi kör trail på Lag-SM uttagningen :P

Ladis

Hejsan!

Vi är 7 tjejer som alla har egna Islandshästar. I sommar ska vi vara med på Lag-SM och represntera våran klubb Dís.  Vi har varit med på Lag-SM ett par gånger tidigare och har i alla år haft lagnamnet Ladis ( då Dís är med i namnet + att vi  bara är tjejer i laget). Nu i sommar hålls Lag-SM i Mönsterås och vi är taggade till 1000 och tänkte att öven ni skulle ha möjlighet att ta del utav allt roligt vi gör och våran träning mm.

När vi gräver efter guld i Mönsterås! :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0